Ilotalo luku

ilotalo luku

Huoneissa oli yksi tai kaksi sänkyä, niissä kuluneet patjat kauhtuneine lakanoineen. Pöydillä lojui kondomipaketteja, käytettyjä oli heitetty lattialle. Lakanoissa näkyi vaaleita länttejä. Silti poliisin tutkimuksissa selvisi, että naiset oikeasti halusivat taloon töihin. Värväys tapahtui yleensä Pietarissa. Kun Olga tai Igor saivat yhteydenoton töihin haluavalta naiselta, tämä kävi läpi tarkan seulan. Ulkomuodon piti olla sellainen, että nainen pystyi hankkimaan tarpeeksi rahaa selviytyäkseen vaadituista päivämaksuista.

Olgalla oli Pietarissa pieni ruokakauppa, jonka tiloissa hän koulutti naisia. Naisille opetettiin, mitä poliisille ja rajaviranomaisille pitää sanoa. Tarina piti osata kertoa uskottavasti, sitä harjoiteltiin etukäteen. Poliisille ei saanut kertoa, että naiset joutuivat maksamaan päivämaksua kolmannelle taholle. Aina prostituoiduksi päätyminen ei katsonut paikkaa. Yksi naisista oli menossa sisarensa luo, mutta päätyikin Punaiseen taloon.

Joku oli tehnyt hänelle työtarjouksen turistibussissa. Punaisessa talossa saattoi työskennellä viikonloppuisin jopa 20 naista yhtä aikaa. Linja-auto saapui torstaina ja lähti sunnuntaina. Naiset laskuttivat palveluistaan markkaa kerralta.

Kokonainen viikonloppu maksoi asiakkaalle noin markkaa, Kolsi muistaa. Jako Olgan ja Igorin naisiin oli selvä. Parittajat pitivät tiiviisti yhteyttä keskenään ja tarkkaa lukua siitä, kuinka monta naista kummallakin talossa oli.

Se oli selvää bisnestä. Parittajat perivät naisilta aluksi markan päivämaksua työskentelystä talosta. Myöhemmin hinta nousi markkaan. Kotkan meripäivät olivat sesonkiaikaa, asiakkaita riitti hetkittäin jonoksi asti. Päivämaksu tuplattiin markkaan. Osa naisista jäi parittajille velkaa, Kolsi sanoo. Se oli etenkin Olgan parittamille naisille huono juttu.

Osa naisista toimi liukuhihnameiningillä ja hoiti jopa kymmenen asiakasta yössä. Toiset lähtivät kotiin ilman yhtäkään. Hän oli hankala tyyppi, kylmäkiskoinen ja luja bisnesnainen. Olga sai aina rahansa. Rahanvaihto tapahtui yleensä lukitussa huoneessa. Velkaa jääneet naiset lähtivät huoneesta itkien pois. Jos asiakkaita ei ollut, nainen sai potkut.

Itkevät naiset tuottivat parittajille ongelmia. Toinen parittaja Igor oli Olgaa lempeämpi. Hän saattoi jopa päästää naisen lähtemään maksamatta, jos tällä ei ollut yhtään asiakasta. Kun talossa tapahtui kerran törkeä pahoinpitely, Igor huolehti, että naiset kävivät poliisin luona kuultavana ennen lähtöään Suomesta. Kun jotain sovittiin, hänen sanansa piti. Oikeudessa he esittivät, että minä olisin ohjannut toimintaa kaikkein ylimpänä parittajana. Ihan niin mukava mies Igor ei silti ollut.

Oikeudenkäynneissä puolustus yritti vetää poliisia mukaan paritusvyyhtiin. Kolsin mukaan poliisi oli toki yhteydessä talon pitäjiin, koska se halusi kitkeä kadulla näkyvää toimintaa. Kerroin talon pitäjille, ettei näin saa toimia. Jos tämä on toiminnan ohjaamista, niin siinä tapauksessa olen syyllinen.

Ensimmäiset tuomiot jaettiin vuonna Igor, naisten palveluksista vuokratulojen muodossa nauttinut lakimies ja yksi talon järjestysmiehistä saivat tuolloin sakkoja parituksesta. Tuomiolla ei ollut mitään vaikutusta. Bordellin toiminta jatkui, poliisin työ oli vasta alussa.

Talon maine kiiri pitkin maata. Asiakkaita tuli pääkaupunkiseudulta ja Itä-Suomesta. Paikalliset nuoret miehet saattoivat myydä omaisuuttaan päästäkseen käymään talossa. Niin, ja sitten oli se paikallinen kuntapoliitikko, talon vakiovieras. Liikuin eri kerroksissa ja kävin katsomassa vitriiniä. Ovet olivat auki ja tuotteet esillä. Meripäivien aikaan en käynyt talossa. Alkuaikoina poliitikko vietti talossa kolme päivää viikosta. Hän tutustui siellä nuoreen naiseen, joka oli pahoissa veloissa.

Samaan, joka oli aiemmin paennut talosta takaisin Venäjälle. Hän kertoi, ettei pysty maksamaan velkaansa muuten kuin työskentelemällä talossa. Summa oli noin markkaa, minulle hyvin mitätön raha. Maksoin velan ja vein hänet takaisin Pietariin. Poliitikko vietti talossa niin paljon aikaa, että parittajat alkoivat luottaa häneen. Hän jopa kuljetti Olgaa ja talon naisia Suomen ja Venäjän välillä. Näillä matkoilla ei juurikaan puhuttu Punaisesta talosta, koska tiedettiin, että se oli kultakaivos.

Olgalla oli rahaa mennen tullen. Näin hänellä kuminauhoilla sidottuja markan setelinippuja. Poliitikkoon luottaminen oli parittajilta iso virhe. Niillä kertomuksilla oli ratkaiseva osuus sekä esitutkinnassa että oikeudenkäynnissä. Pelin palat loksahtelivat kohdalleen yksi kerrallaan. Talossa toimi esimiehinä naisia, "kymppejä".

Samaa nimitystä esimiehestä käytettiin joskus rakennustyömailla ja tehtaissa. Punaisen talon kympit keräsivät päivämaksuja prostituoiduilta ja välittivät ne omalle parittajalleen Pietariin. Toimintaa oli helpompi peitellä, kun vain yksi henkilö vei rahat eteenpäin. Myös päätekijät kävivät toisinaan talossa keräämässä rahaa. Naiset eivät enää voineet kulkea Suomeen avoimesti turistibusseilla.

Oli pidettävä matalaa profiilia. Naisia alettiin viedä yhä useammin Punaiseen taloon henkilöautoilla, jotkut tulivat tavallisilla vuorobusseilla. Poliisi pyysi virka-apua Venäjältä. Nykyään talossa on asuntoja. Viikonloppuisin töissä saattoi olla yhtä aikaa jopa 20 naista.

Suosiopiikki sijoittui Kotkan meripäivien aikaan, jolloin asiakkaita oli joskus jonoksi asti, Yle kertoo. Yksi vakioasiakkaista oli paikallinen kuntapoliitikko. Hän asioi bordellissa alkuaikoina jopa kolmena päivänä viikossa, kuljetti seksityöläisiä Suomen ja Venäjän välillä ja oli poliisin avaintodistaja, kun liiketoiminta vihdoin saatiin loppumaan. Mainos Teksti jatkuu alla.

Venäläisnainen tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen Kotkan käräjäoikeudessa 1. Kommentit Näytä lisää Kommentointi on päättynyt. Viiden tähden liikkeen puheenjohtaja haluaa Italian presidentille virkarikossyytteet.

Bush joutui takaisin sairaalaan. Ylipainoisten pitäisi saada tulla tuntia myöhemmin töihin. Sisäministeriö suosittaa liputusta maanantaiksi: Suomen lippu täyttää vuotta.

Timo Soini plokissaan Irlannin aborttiäänestyksestä: Kielloilla ja moralistamisella viitataan tasa-arvokeskusteluun miesten ja naisten välillä.

Kielletty ja piiloon työnnetty seksikauppa synnyttää suuremman paheen liittännäisrikollisuudesta huumeineen ja väkivallan tekoineen. Ostettu seksi fyysisyyteen päättyvänä kontaktimuotona on alitajuntainen tarve tyydyttää normaalia miehen ja naisen välistä läheisyyttä. Seksi ja siihen liittyvä positiivinen nautinto normaalina tapahtumana ei ole mahdollista tasapuolisesti kaikille, erityisesti miehille. On myös naisia, joilla voi olla vaikeuksia saada sallittua rakkauden läheisyyttä ilman "ostettua seksiä".

Monissa maissa seksin saatavuus on ratkaistu tiukasti yhteiskuntavalvottuna liiketoimena, jota seurataan ja tutkitaan niin sosiaalisesti kuin lääketieteellisesti. Suomi on ratkaissut asiaa moraalisella keskustelulla ja kielloilla katukaupasta. Kaduilla ei haluta nähdä kauppatavaraa eikä siihen liittyviä kauppamenetelmiä hurskaana uskona, että seksin osto ja myynti siitä vähenee.

Luonto tikanpojan puuhun ajaa kuten routa porsaan kotiin. Geenistössämme muhii ikiaikainen nautintaoikeus lisääntymisestä ja se on tehty mukavaksi, jotta suku jatkuisi vieden itsekkäitä geenejä tulevaisuuteen.

Ihmisestä tuli jatkuvakiimainen luonnostansa vastoin joidenkin eläinlajien kautisuudelle. Tasa-arvoon vetoajat mieltävät seksin kaupallisen operoinnin kohdistavan alemmuudenkäsitettä lähinnä naissukupuoleen.

Tasa-arvokeskustelussa unohtuu se toinen puoli, joka ei saa tarpeilleen huomiota ja tyydykettä. Kaikilla ei ole edes luontaisia mahdollisuuksia normaaliin pariläheisyyteen, kuitenkin sen tarpeen ollessa mielissä ja huokosissa. Olisi mielenkiintoista tietää Saksan ja muidenkin bordellilaitoksen hyväksyvien maiden raiskaus- ja väkivaltarikosten tilastot, kuin myös ne ongelmat, jotka ovat liittyneet laillisesti ostetun seksin ympärille.

Miksi yrittää kielloilla kieltää se historian vanhin tarve, kun se ei lailla ja poliiseilla kuitenkaan esty, vaan siirtyy sisätiloihin ja salaseuroihin. Poliisit, joilla on yhteiskunnassamme valvontavastuu, tietävät seksikaupan ongelmat ja ennenkaikkea liitännäisrikokset sen ympäriltä, he myös tietävät "kielletyn rakkauden" estämisen mahdottomuuden. Jos himoitusta asiasta tehdään yhteiskunnallinen tabu, tekee se siitä myös entistä halutumman ja nostaa hintoja.

Hinnan nosto ja laittomuuden olemus kytkee siihen ne haitallisemmat muodot. Väkivalta, ryöstöt, todellinen ihmiskauppa, laiton ihmisvälitys muista maista, huumeet ja muut ilmiöt, kuten houkute normaaleille perheäideille saapua rahoittamaan pojan ja tyttären opiskelua, ovat seurausta korkeista hintalapuista.

Kieltäminen ei paranna asenteita. Asenteet ja toimintamallit luontuvat parhaimmin vapaaehtoisena ymmärtämisenä teoistansa ja niiden seurauksista. Kielto on houkute kokeiluun, koska se on jännittävää. Tapakasvatus lähtee kotoa ja läheisistä 'lapset - vanhemmat' kytköksistä. Kotiympäristö kasvattaa aina käytännössä niin hyvässä kuin pahassa uudet sukupolvet. Seksikauppa on arka puheenaihe; se jakaa miehet ja naiset kahteen leiriin, tästä ei saa kirjoittaa eikä siitä ääniä jaeta. Seksi ja siihen liittyvä kaupallisuus on toiminut tuhansia vuosia, siitä huolimatta miehet ja naiset ovat edelleen hyvissä väleissä - todisteena runsas lajiedustus pallollamme.

Seksikauppaan ja sen liitännäisrikoksiin tulee puuttua reippaalla asennekeskustelulla lopputulemaksi mahdollisimman lieveilmeetön maailman vanhimman tarpeen luonnonmukainen toteutuminen niin tasa-arvoisesti kuin se vain on järkevästi mahdollista.

Mikäli yhteiskunta antaa ymmärrystä syrjäytymiselle ja erakoitumiselle, niin kuinka niistä eroaa seksuaalinen syrjäytyneisyys? Olisitteko valmiit hyväksymään, että mahdollisesti oma a vaimonne, b tyttärenne, c poikanne, d aviomiehenne, e äitinne, isoäitinne, isänne, isoisänne tms. Jos olisitte, niin aloitetaan teistä ja pakkolunastetaan teidän himokkaat perheenne bordelliin työntekijöiksi.

Saisivat asiakkaat ainakin työlleen omistautunutta seuraa. Älkää olko huolissanne, ettei äitinne tai isoäitinne olisi ikänsä puolesta tarpeeksi rahallisesti tuottava, nimittäin "granny sex" on nykyään "in". Itse en valitettavasti kelpaisi, senverran vanha, mutta muuten aktiivisen innokkaana olisin mukana. En missään nimessä haluaisi, että tyttäreni ryhtyisi huoraksi. Mitäpä , jos hän haluaisi huoran ammattiin? Olisiko minulla keinoja kieltää aikuista ihmistä ja mihin se johtaisi?

Jos mennään ajatuksena taaksepäin tullaan järjestettyihin avioliittoihin, enkä kannata niitäkään. En esimerkiksi käsitä miksi naisilla on halu esittää itseään alasti tai puolialasti itseään miehille julkisesti.

Ilotalo luku -

Kuorma-automobiili, kuormien kuljetukseen rakennettu automobiili. Rahaa bordellin kassassa on jonkin verran, mutta suurin osa varoista on mennyt ihmisten henkilökohtaisiin käyttötarkoituksiin kiinteistön huoltamisen ja bisneksen suomi kajaani all pussy sijaan. Taidanpa äänestää Taidanpa äänestää Freddyä, kyllästyttää tämä fundamentalistinen mies-vihamielinen suomalainen yhteiskunta.

Ilotalo luku -

Nuoret miehet kidekoneen ääressä ulkomaan tai kotimaan uutisia kuuntelemassa. Mielipiteesi ei kiinnosta Mielipiteesi ei kiinnosta ketään, paitsi sitten kun aiheutat haittaa muille. Kun jotain sovittiin, hänen sanansa piti. Tarkempaa tietoa en löytänyt, mutta ehkä vanhojen autojen harrastajilta saisi seikkaperäisemmän selvityksen. Lakanoissa näkyi vaaleita länttejä. Silloin oli  kansalaisilla vähän rahaa, paljon työttömyyttä, poliitikot hyökkääviä, elokuvataide lapsenomaista, suomi amatööri porno czech escort hullunkurista ja charleston sellaista, että ei se kaikkien  suomalaisten kankeille jäsenille sopinut. Jos taas mietitään, että kuka siihen ryhtyy, niin luultavasti köyhät opiskelijat jne. Lisäksi on huomiotava, että osa ilotytöistä on ammatin myötä saavuttanut varsin merkittävän varallisuuden - tietysti veroja maksamatta. Pietarissa jotkut naisista saatteli linja-autolle oma perhe. Suomalainen Mikael Halkola on käynyt jo ilotalo luku vuoden ajan avustustehtävissä Pohjois-Koreassa. Koko näyttö rakentui pitkälti muiden kertomuksiin.

Kirja ainakin löytyi, jossa rahastajista. Naisiahan ne melkein kaikki olivat. Kävin serkkuni luona kylässä siinä kymmenen korvilla. Silloin kun hänen isänsä oli työvuorossa, lähdimme ajelulle hänen kuljettamallaan ratikalla.

Silloin kuljettajat ja rahastajat olivat ruotsinkielisiä. Joskus oli melkoisen äreitäkin naisia rahastajina. Istuivat muita korkeammalla takaoven lähellä ja pitivät matkustajia silmällä.

Meillä oli kuitenkin aina hauskaa näillä matkoilla. Serkkuni isä oli saariston ruotsinkielisiä ja päätynyt sieltä Helsinkiin. Rahastajilla oli ratikoissa ja kaupunkivuoroissa penkit ja hyvin pitivät jöötä, minäkin menin kerran vauva kainalossa ratikalla Stadissa kylään kun pääsi suunnilleen oven edestä pysäkiltä oven eteen toiselle ja sieltä rahastajanpenkiltä kuului napakasti että antakaa rouvalle paikka. Pitkän matkan vuoroissa niitä rahastajanpenkkejä ei ollut, vaan repsikka muistaakseni istui tavallisella penkillä kuljettajan takana.

Rahastin aika vähän, mieluisin työ oli kesäisenä siivoojana korjaamolla, mistä sain sitten kutsun konttoriin, ja ai kun olin katkera kun palkka väheni.

Olin näet jo suunnitellut mitä kaikkea ostaisin, eikä samaa palkkaa saanut rahastajanlaukkujen lippukantojen ja rahojen laskemisella, ja mitä nyt konttorissa teinkin. Isälle kyllä sanoin että tämä on niin väärin, mutta sitä konttoripäällikköä kumarteli kaikki isää myöden ja sinne oli mentävä kun käsky kävi: Löytyi se laulukin, mutta se rahastaminen oli kyllä hankalin työ mitä tein, ei millään ehtinyt oppia pysäkkejä ja pysäkkien välisiä maksuja kun joutui äkkiseltään tuuraamaan.

Ja kaikki kunnia rahastajatytöille: Onneksi matkustajat olivat rehellisiä ja avuliaita: Ja pitää vielä lisäämäni etten kai ole ikinä tehnyt niin tehokkaasti töitä kuin kesäisenä linja-autokorjaamolla siivoojana, syystä ettei vaan ajateltaisi että olen täällä isän järjestämissä töissä. Aloin sitten vähän hellittää kun joku asentaja tuli sanomaan että pidä nyt välillä taukoa: Tällaisia nykyisten nuortenkin pitäisi saada. Oppisivat paljon ja jäisi tuleville vuosille kivoja nuoruusmuistoja ihan oikeistsa töistä.

Mutta niissä ei näy ainuttakaan häkäpönttöä, vaikka Sipiläkin taitaa hyödyntää sitä Suomessakin sota-aikana ollutta keksintöä. Sipilällä on nykyinen täyssähköinen auto, ei häkäpönttöjä ollenkaan. Pekkarisella lie tai lie ollut joku kaasulla kulkeva. Iloisen luvun alkulähteenä on Belle Époque "kaunis aika", noin — tarkoittaa ensimmäistä maailmansotaa edeltänyttä aikaa. Käsite syntyi sodan jälkeen muistona sitä edeltäneelle aikakaudelle. Puritaanisemmat käyttivät nimitystä pahuuden vuosisadan mal de siècle.

Suurimpana syntipukkina Euroopassa katsottiin olleen naisen. Naiset olivat ranskalaisen iloisuuden ja can-canin supertähtiä. Ranskalainen iloisuus oli rappioajan viimeinen joutsenlaulu, oire joko latinalaisen rodun degeneroitumisesta tai kapitalistisen järjestelmän häviöstä. Hento nainen femme fragil korvattiin kohtalokkaalla naisella femme fatale. Nymfit ja keijukaiset eivät enää olleet täysin viattomia ja tango työnsi can-canin pois näyttämöiltä. Kuuluisan can-can-tanssijan ja myöhemmin tangotanssijan Plumetten viimeinen päiväkirjamerkintä Koko sakki, univormut repsottaen ja juopuneet viikset törröttäen kallellaan olevan koppalakin alta.

Tänä iltana hameet ovat lyhyitä. Asiakkaillamme ei ole aikaa ihmetellä, mihin vaatekappaleen poimuun sääret on piilotettu. He sanovat, että tanssin on oltava eläimellistä ja siinä he ovat oikeassa. Ensimmäisen maailmansodan sivuvaikutuksena tanssikielto keskeytti tangon leviämisen, mutta heti sodan jälkeen riehakas elämäntyyli palautui ja todellinen tangobuumi räjähti käyntiin.

On hyvä tässä sivussa muistaa, että Buenos Aires oli eurooppalaisten prostituoitujen pääasiakas, koska siellä ilotalojen valkoisista työntekijöistä oli huutava pula ja Euroopassa työttömyys oli varsin yleistä.

Valentino ja Domínguez olivat pääosissa kuuluisassa tangoelokuvassa Four Horsemen and the Apocalypse Siinä heidän esittämästään tangosta tuli niin suosittu, että siitä muodostui tangonormi, joka on säilynyt meidän aikaamme asti. Alussa Valentino esiintyy sikaria poltellen täysissä, muka gauchon tamineissa viehättävän ruskeaverikön kanssa. Hänellä on yllään atsteekkien poncho ja päässään andalusialainen hattu.

Domínguez oli pukeutunut pitkärimpsuiseen koristeelliseen espanjalaiseen huiviin mantón suuri kukkakoriste hiuksissaan.

Luin Anna Kortelainen kirjan Edlefeltistä ja Ranskassa vaikuttaneista taiteilijoista ja elämästä tuohon mainitsemaasi aikaan. Melko villiä oli meno ja ranskalaiset naiset vapaita, köyhistä olosta kaupunkiin päätyneitä. Lapsiakin tuntui syntyvän näille naisille useitakin erilaista irtosuhteista. Kortelainen etsi Virginen henkilöä eli tietoja naisesta, jonka kanssa Edelfelt asui Pariisissaja josta hän maalasi useammankin taulun.

Kortelainen oli koonnut hyvin paljon ajan kuvaa mukaan muualtakin kuin Pariisista. Edelfeltkin mietteitä tuli esile siitä, onko mitään järkeä sitoutua johonkin ihmiseen, vapaus tuntui hänen taiteilijapersoonalleen sopivammalle. Tanssista siinä julkaisussa ei ollut mitään, mutta toki juhlimisesta jotain. Kirjassa on melkoisen laaja refernssiluettelo, joten faktoihin perustuu.

Joo ne hatut, mullaki on valokuva jossaki tai olen ainaki nähnykko minun mummola oli semmonen charleston-hattu. Siinä kuvassa on isovanhempani ja olen kuvitellu, että ehkä heän kihlajaiskuva, en tiä. Kiva ploki, kiitos Irja! Kun aikansa mietti niin tulihan lopulta muistin kätköistä mieleen mikä se varhaisten linja-autojen historiikki on, ei näet ollut Wikipedian lähdeluetteloissakaan.

Linja-autoliikenteen vaiheista voisin kertoa senkin että olin alta kymmenen kun meille soitti illalla joku kuljettaja ja sanoi että autossa on jotain vikaa. Minä siihen että isä ei ole nyt kotona, mutta hän kun silti halusi vastauksen niin sanoin kuten olin isän kuullut: Kuski oli tyytyväinen ja isäkin kun tuli kotiin ja kerroin. Kiitos kovasti tuostakin hauskasta muistosta. Kyllä lapset oppivat paljon vanhemmiltaan. Ei turhaan sanota, että pienillä padoilla on korvat vai miten se menikään.

Muoti-ilmiöt ja kulttuurin saavutukset jäävät toki helpoiten aina historian kirjoihin kultakin ajanjaksolta ja siten vastaavasti "suurten massojen" kokema arki unohtuu - siinä mielessä Kalle Päätalon tuotanto on merkittävää suomalaista ja siten eurooppalaista omaelämänkerronnallista historiankirjoitusta Suomessakin erot olivat olemassa vielä pitkään.

Koulutus toi sitten tasa-arvoistumista, mutta ehkä vasta luvulla näkyvämminkin. Tiukkaa on ollut elämä joillekin, joillekin ei. Äitini kertoi, että ei tuhlannut edes kahvikupilliseen, kun oli torilla tuotteitaan myymässä. Toki tuo oli hänenkohdallaan ajankohtaista 30 ja luvuilla, kun oli tullut itsellieksi. Joten luku oli oma erilainen lukunsa.

Toki uudenlaista yrittäjyyttäkin tuli ja teollistumisen myötä uudenlaisia mahdollisuuksia. Jotain samankaltaisuutta koen tässä ajassa olevan, jotain hiukan.

Me hankimme Päätalon koko sarjan muutama vuosi sitten. Mieheni luki, myös ääneen otteita ja ollaan katsottu elokuvat. Kovassa oli kirjailijan elämän alku ja kotona vielä sairas isä ja kaikkensa perheensä eteen tekevä äiti.

Kirjaudu Uuteen Suomeen muutamalla hiiren klikkauksella ja osallistu keskusteluun! Perusta oma blogi vaivattomasti täällä. Käsittelemme hakemuksesi mahdollisimman pian. Keskusteluun osallistujat vastaavat itse tekstiensä sisällöstä niin blogikirjoitusten kuin kommenttienkin osalta.

Lue lisätietoja alta ja tule mukaan! Ohjeita ja tietoa blogipalvelusta Uuden Suomen keskusteluohje. Uusi Suomi Puheenvuoro Vapaavuoro Kirjaudu ja osallistu keskusteluun! Aku Korhonen antoi Lapatossulle kasvonsa. Nuoret miehet kidekoneen ääressä ulkomaan tai kotimaan uutisia kuuntelemassa.

Luurit korvillahan me istumme nyttenkin, mutta tietokoneen ääressä kokoustamassa. Nuori yrittäjä ajopelinsä ääressä. Silloin vielä ei ollut taksikuljetusten aika. Tuloerot ja luokkaerot olivat suuret. Yleistymisellä tarkoitan eteläisestä Suomesta koko Suomeen, mun isäni nääs sanoi niin.

Muistelin että Lahdessakin oli jotain, ja jostain muistin syövereistä popsahti Lahden Autokoritehdas: Kiitos tuosta luvun kipaleesta. On nuo vanhat autot hienoja. Joku löytänee paremman linkin, minä kun en ole tekniikan ihme: Suomessa kärvisteltiin kieltolain kourissa Linja-autoliikenteen vaiheet Raevuori Yrjö, Linja-autoliitto ry, Linja-autoliikenteen vaiheista voisin kertoa senkin että olin alta kymmenen kun meille soitti illalla joku kuljettaja ja sanoi että autossa on jotain vikaa.

Puheenaiheeseen liittyvää Temperamentti ja koulu. Prometheus ja Saatana olivat sankareita. Yli vuotias suomalainen lasi. Tässä talossa pyöri Suomen tunnetuin bordelli — työntekijöiden joukossa jopa lääkäreitä ja opettajia. Muuan paikallispoliitikko vieraili bordellissa sen alkuaikoina jopa kolme kertaa viikossa. Rahapulassa kärvisteleviä lääkäreitä, opettajia, sairaanhoitajia ja kotiäitejä kärrättiin luvun puolivälistä luvun alkuun bussilasteittain töihin Kotkan keskustassa sijainneeseen bordelliin.

Asiasta kertoo Ylen http: Bordellia pyörittivät venäläinen nainen ja armenialainen mies, ja talon omisti paikallinen lakimies. Liike sijaitsi niin kutsutussa Punaisessa talossa, huoneisessa punatiilisessä kerrostalossa Satamakadulla. Nykyään talossa on asuntoja. Viikonloppuisin töissä saattoi olla yhtä aikaa jopa 20 naista. Suosiopiikki sijoittui Kotkan meripäivien aikaan, jolloin asiakkaita oli joskus jonoksi asti, Yle kertoo.

Yksi vakioasiakkaista oli paikallinen kuntapoliitikko. Hän asioi bordellissa alkuaikoina jopa kolmena päivänä viikossa, kuljetti seksityöläisiä Suomen ja Venäjän välillä ja oli poliisin avaintodistaja, kun liiketoiminta vihdoin saatiin loppumaan.

Mainos Teksti jatkuu alla. Venäläisnainen tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen Kotkan käräjäoikeudessa 1. Kommentit Näytä lisää Kommentointi on päättynyt. Viiden tähden liikkeen puheenjohtaja haluaa Italian presidentille virkarikossyytteet. Bush joutui takaisin sairaalaan. Ylipainoisten pitäisi saada tulla tuntia myöhemmin töihin.

Sisäministeriö suosittaa liputusta maanantaiksi: Suomen lippu täyttää vuotta. Timo Soini plokissaan Irlannin aborttiäänestyksestä: Amerikkalaisvaltuuskunta tapasi pohjoiskorealaisia rajakylässä — presidenttien tapaamista valmistellaan yhä.